Voer hier uw gewenste bestemming in:

Voor vaste tarieven geld voor elk extra ophaal- en/of afzet adres een toeslag van €5,-

Sinds 1 april 2012 heeft de de overheid een nieuw verplichte taxi tariefsysteem voor alle Nederlandse taxi's ingevoerd. Hierbij bepalen zowel de gereden afstand als de tijdsduur van een taxi rit de totale taxi ritprijs.

De nieuwe taxi ritprijs bestaat uit 3 onderdelen:

een starttarief;
een prijs per gereden kilometer;
en een prijs voor de duur van de taxi rit.
Na de taxi rit krijgt u van de taxi chauffeur een geprinte bon. De printer is aangesloten op de taximeter. Op deze printbon staat uitgebreid hoe de taxi ritprijs is opgebouwd, door welke taxi ondernemer en/of taxi centrale u bent vervoerd en waar u terecht kunt met uw eventuele klachten.

(Mocht u een klacht hebben dan kunt u zich wenden naar onze klantenservice via 020-2080808 of per e-mail via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Verschil oude en nieuwe taxi tariefsysteem

Het oude taxi tariefsysteem bestond uit 2 delen: het starttarief en de prijs per kilometer. Daar is nu de factor tijd bijgekomen, in ruil voor een lagere prijs per kilometer. Dit is gedaan om de kosten van een taxi rit eerlijker te verdelen tussen taxi ondernemer en de taxi klant. Een taxi rit die korter dan gemiddeld duurt kost de klant nu iets minder.

Nieuwe en oude tarieven taxivervoer

In de onderstaande tabel staan de tarieven weergegeven die de STH Taxi Schiphol hanteert. Voor taxi ritten buiten de regio Haarlemmermeer hanteren wij vaste tarieven. Raadpleeg voor deze tarieven de bovenstaande rekenmodule. Bij twijfel kunt u 24/7 onze klantenservice contacteren op 020-2080808 of een e-mail sturen naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Tabel tarieven: STH Taxi Schiphol (2013)

Soort taxivervoer Starttarief Kilometertarief Tijdtarief (per minuut)
Taxiauto (1 - 4 personen) € 2,80 € 2,08 € 0,34
Taxibusje (5 - 8 personen) € 5,75 € 2,62 € 0,39
Wachttarief vooraf aan de rit € 0,61 per minuut

De wachttarief vooraf aan de taxi rit word enkel in uitzonderlijke gevallen gehanteerd. Daarbij kunt u denken aan gevallen van later dan 10 minuten instappen dan de besteltijd, of als u er bewust voor kiest om de taxi op u te laten wachten.

Onze taxi tarieven zijn duidelijk aan de binnen- en buitenkant van alle taxi's zichtbaar en voldoen daarmee aan alle wettelijke vereisten.

Vaste taxi ritprijzen

De taxi's van de STH Taxi Schiphol hanteren voor interlokale taxi ritten vaste ritprijzen. Daardoor kan de ritprijs zeer gunstig uitvallen voor u als klant. Hierbij hoeft u zich geen zorgen te maken om file's, vertragingen, omleidingen enzovoorts. Dit nemen de taxi's van de STH Taxi Schiphol voor hun eigen rekenen. Zo is uw vaste tarief gewaarborgd en kunt u zorgeloos genieten van uw taxi rit.

In tegenstelling tot vele andere taxi centrales hanteren de taxi's van de STH Taxi Schiphol geen bagage kosten en worden de ritprijzen niet per persoon afgerekend!!
Dit allemaal valt bij ons onder service- en dienstverlening.

Wilt u meer informatie over tarieven? Neem dan contact met ons op. Dit kan per mail via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via ? 020-2080808.

De STH Taxi Schiphol accepteert naast contante betalingen ook de volgende betalingenmogelijkheden:

Wenst u van een van deze betaalmogelijkheden gebruik te maken, dan dient u dit vooraf tijdens uw bestelling aan te geven.
Aan creditcardtransacties zitten 5% transactiekosten verbonden. (Deze kosten worden direct door de bank geïnd).
Aan pintransacties zitten geen extra kosten verbonden.